Kerti tó, kerti patak, kerti utak, terméskő burkolás

Japánkert építés referencia 2: kert Leányfalun

Japánkert építés referencia 2: kert LeányfalunEz a kedves kis hétvégi nyaraló, a hozzá kiépített japánkertnek köszönhetően a kikapcsolódás ideális helyszínévé vált. A ház és kert egyidejűleg vette fel új arcát, és együtt is él. A mi feladatunk egy olyan kert kialakítása volt, ahol a víz oly mértékben dominál, hogy a kert többi része csak ékszer a testen. A keskeny csermely elbújva a ház mögött egy bambuszforrásból teszi meg első útját a felszínen, és a ház mellett halkan csordogál a görgeteg kövek között, a hidak alatt, és a patakpartról a Himalájai cédrus belógó leveleit simogatja.


A legmagasabb szinten elhelyezkedő tó felett egy bambusz híd segíti az átkelést, hiszen japán kerthez illően itt is könnyen el lehet jutni a kert minden részletébe. A ház teraszával párhuzamosan egy, a többitől teljesen eltérő színű, szabályos ösvény szalad végig a Szálkás zöldhúr mezején, összhangban az építmény egyenes vonalvezetésével. Onnan szabálytalan formájú tipegőkön sétálhatunk körbe a vízesések közelében a tavakat szemlélve, melyek mellett hangulatos lámpák segítik az éjszakai közlekedést.
Egy  kis „Fuji” hegy is helyet kapott, az a kert középső és Északi oldaláról figyeli a víz áramlását,  szemmel kíséri a kert minden részletét, hogy gondoskodni tudjon az energiákról, és a szintekkel történő játék nélkülözhetetlen elemét szentesíti meg, valamint benne foglalnak helyet a legméretesebb a már patinás mészkő sziklák.
Az udvar legalacsonyabb pontján száz négyzetméter füves terület a gyerekek játszótere, ahonnan könnyen ki-be ugrálhatnak az alsó tóba, és födőzhetnek kedvükre, vagy megbújhatnak a közel 80 éves almafa alatt.